Yoga

Yoga komt oorspronkelijk uit India. Het is een eeuwenoude traditie en het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden, in balans brengen.

Het doel van yoga is om door concentratie en inspanning te komen tot ontspanning en vervolgens tot een betere balans tussen lichaam en geest.
Met behulp van uitgebalanceerde houdingen, asana’s genoemd, gecombineerd met bewuste ademhaling en concentratie is yoga bij uitstek het middel om evenwicht te brengen tussen lichaam en geest; zeker in deze hectische tijd.
Yoga is niet zweverig of moeilijk, yoga is geschikt voor iedereen en niet afhankelijk van je lenigheid, wat vaak gedacht wordt.
“Het gaat niet om het raken van je tenen, maar om de weg er naar toe”.

Er zijn verschillende soorten yoga. De yogalessen op vrijdagochtend zijn gebaseerd op Hatha Yoga (de yoga van de houdingen). Deze omvat ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratie-technieken en asana’s . Een link naar Power Yoga en/of Pilates kan altijd gemaakt worden.
Tijdens de ontspanning aan het einde van de les kun je alle spanning van de les en/of de afgelopen week, zowel in je lichaam als in je geest los laten en met een ontspannen en ‘herboren’ gevoel het weekend in gaan.
Opbouw van een yogales:

  • Welkom
  • Zitten in aandacht (ontspanning-ademhaling)
  • Warming up w.o. Zonnegroet
  • Asana’s
  • Pranayama (Ademhalingsoefening)
  • Ontspanning
  • Evaluatie
Lestijden:
Vrijdag 09.30-10.30 uur

 

Over ons

Sportcentrum Hippmann is een familiebedrijf en bestaat ondertussen al meer dan 30 jaar. Persoonlijke begeleiding, dat is waar we voor staan en hier blijven wij ons in de toekomst volledig op richten.

Social media

Facebook
YouTube
Instagram

Gratis proefles

De eerste les bij ons is altijd gratis. Wij bieden je de kans om ons sportcentrum vrijblijvend te proberen voordat je vast zit aan een lidmaatschap.